Doe mee aan een programma dat voor de cloud is geschapen

Wat krijg ik?

Partnerkorting

Partners krijgen 20 procent korting op de jaarlijkse catalogusprijs van alle producten die kunnen worden verkocht via de Partnerconsole.

Partnerconsole

Met de Partnerconsole kunnen partners op een centrale plek al hun klantaccounts maken, implementeren en beheren, bestellingen voor verschillende SKU's beheren, de bestel- en factuurgeschiedenis bekijken, facturering behandelen en ondersteuningsaanvragen van klanten rechtstreeks beheren.

Training

Partners krijgen training in verkoop, marketing en implementatie voor zowel technische als niet-technische rollen.

Tools

Partners krijgen toegang tot Google Cloud Connect, een exclusieve partnerportal met regelmatig geüpdatete tools en salesdocumentatie voor verkoop, marketing en implementatie, waaronder materiaal dat is afgestemd op de regio.

Merkbekendheid

Partners ontvangen een officiële G Suite Partner-badge die kan worden gebruikt in verkoop- en marketingmateriaal. Partners worden ook vermeld in de Partner Directory die wereldwijd kan worden bekeken door potentiële klanten.

Kanaalondersteuning

Na aanmelding bij het programma krijgen partners ondersteuning om hen waar nodig te helpen, van integratie tot het oplossen van problemen met klanten.

Wat wordt er van mij verwacht?

Vind nieuwe klanten

Op uw expertise gebaseerde activiteiten voor het genereren van leads en meer bekendheid vormen een belangrijk onderdeel van het opbouwen van een succesvolle G Suite-onderneming. Maak hiervoor gebruik van uw lokale netwerken en breid bestaande relaties verder uit.

Bied services

Onderscheid uzelf door oplossingen te leveren die unieke waarde bieden voor klanten, zoals consulting, implementatie, training, ondersteuning, leveranciersintegratie, beveiligingsbeheer, mobiel apparaatbeheer en meer.

Facturering en prijsbepaling beheren

Partners behouden de volle eigendom van de facturerings- en prijsbepalingsrelatie met hun klanten. We factureren partners alleen rechtstreeks, zodat ze de flexibiliteit hebben andere producten en services in een pakket op maat aan te bieden voor hun klanten.

Groei verder met G Suite

Word Premier Partner

Wanneer u G Suite Premier Partner wordt met uw bedrijf, geniet u van nog veel meer voordelen, waaronder betere betrokkenheid, zichtbaarheid en exclusieve verkoop- en marketingmogelijkheden. Dit partnerschapsniveau vereist bewezen competentie in G Suite door consistent klantensucces, een investering in gecertificeerde professionals, en gezamenlijke marketing.

Laat u certificeren

Het certificeringsprogramma van G Suite is gericht op G Suite-partners en biedt certificeringen voor zowel verkoop als implementatie. Individuen die voor het examen slagen, ontvangen een badge en een certificaat. Verkoopprofessionals die over de vaardigheden en kennis beschikken die vereist zijn voor het verkopen van G Suite, krijgen een certificering door het examen voor G Suite-verkoopspecialisten te behalen. IT-professionals die over de basisvaardigheden en -kennis beschikken die vereist zijn voor het implementeren van, configureren van en migreren naar G Suite, krijgen een certificering door het examen voor gecertificeerde G Suite-implementatiespecialisten te behalen. Meer informatie over het certificeringsprogramma voor G Suite vindt u hier.

Breid het aanbod uit

Post-sale- en ondersteuningsactiviteiten zijn een cruciaal onderdeel van de rol van een partner. Het is belangrijk dat de klant diens geïmplementeerde producten volledig benut en dat er kansen worden gezocht voor verdere verbetering door upselling van de nieuwste, beste aanvullende oplossingen van Google (zoals Google Vault, Google Drive, Chromebooks, Chromebox for meetings).

Hoe kan ik partner worden?

Aanmelden voor het programma

Als u zich wilt aanmelden, moet u inloggen met een G Suite-account met minimaal één licentie. Als u nog geen G Suite-account heeft, moet u er een aanschaffen voordat u uw aanvraag indient.

Kwalificeer voor het programma

Als u in aanmerking wilt komen voor het partnerprogramma, moet u minimaal 100 betaalde eindgebruikersaccounts verkopen en implementeren voor één bedrijf (of in totaal voor verschillende bedrijven). U moet deze licenties rechtstreeks aanschaffen via https://gsuite.google.com/ namens uw klant(en), of u laat uw klant(en) de benodigde gegevens aan u doorgeven. Zodra u minimaal 100 betaalde eindgebruikersaccounts heeft geregistreerd bij stap 2 van het aanvraagproces, starten we een kredietcontrole als de laatste stap in het proces.

Slaag voor een kredietcontrole

Zodra uw bedrijf voldoet aan de kwalificatievereisten, voeren we een kredietcontrole (kredietwaardigheidstoets) uit op uw bedrijf. Als u in de regio Azië-Pacific of in Latijns-Amerika bent gevestigd, nemen we waarschijnlijk contact met u op voor aanvullende documentatie die we nodig hebben voor kredietcontrole van uw bedrijf. De controle duurt vijf tot zeven werkdagen. Zodra de kredietcontrole is doorlopen, bieden we u een officiële juridische partnerovereenkomst aan. Meer informatie over de kredietcontrole vindt u in de richtlijnen.