1

Op gegevens gebaseerde beslissingen nemen met geanalyseerde statistieken

Wilt u insights verzamelen voor uw klanten, zodat u betere zakelijke en marketingbeslissingen kunt nemen? Gebruik Google Analytics om te zien hoe bezoekers uw site vinden en gebruiken, en hoe u kunt zorgen dat ze blijven terugkeren. Gebruik vervolgens Google Script om uw gegevens te importeren in Google Spreadsheets.

2

Uw gegevens met één klik in een diagram weergeven

Vind direct patronen in uw gegevens met de functie Verkennen in Spreadsheets. Als u alleen interesse heeft in een subset van de gegevens, selecteert u de door u gewenste kolommen of cellen. Uw diagrammen worden in realtime geüpdatet. U kunt deze diagrammen ook toevoegen aan uw presentaties.

3

Snel berekeningen genereren met formules

Wilt u de gemiddelde, maximale of minimale waarden in een gegevensset vinden? Gebruik een functie (een vooraf ingestelde formule) in Spreadsheets om deze waarden onmiddellijk te berekenen.

4

Afzonderlijk werken aan gedeelde gegevens

Werkt u met anderen aan dezelfde spreadsheet? Filter gegevens zonder te wijzigen hoe anderen de spreadsheet zien. U kunt meerdere filterweergaven opslaan en een naam geven zodat u ze later snel kunt openen om gegevens te sorteren. U kunt de weergaven ook delen zodat anderen meteen de relevantste informatie te zien krijgen.

5

Specifieke gegevens markeren

Als er meerdere mensen aan dezelfde gegevensset werken, kan het gebeuren dat belangrijke wijzigingen over het hoofd worden gezien. Houd updates bij via opmaakregels in Spreadsheets. Als uw verkoopteam bijvoorbeeld de opbrengst bijhoudt in een spreadsheet, kunt u regels instellen om de celkleur te wijzigen wanneer het doel is bereikt.

6

Grote gegevenssets doorzoeken

Als u veel gegevens in uw spreadsheet heeft, kan het moeilijk zijn specifieke content terug te vinden. Filter en sorteer waarden, voeg waarden toe en verifieer waarden in uw gegevens via de functie QUERY in Spreadsheets.

7

Een eerdere versie van uw gegevens terugzetten

Bewaar al uw Spreadsheets-concepten op één plek en zet op elk gewenst moment eerdere versies terug. Als u met anderen samenwerkt aan een spreadsheet, kunt u zien wie wijzigingen in de gegevens heeft aangebracht.

8

Gegevens uit een andere spreadsheet importeren

Als u uw gegevens over meerdere spreadsheets heeft verdeeld, kunt u alles in één spreadsheet verzamelen via de functie IMPORTRANGE in Spreadsheets.

9

Financiële gegevens analyseren

Wilt u specifieke aandeelprijzen en wijzigingen hierin bijhouden of toekomstige aandeeltrends voorspellen? Vereenvoudig financiële analyses via de functie GOOGLEFINANCE in Spreadsheets.

10

Koppen in beeld houden wanneer u scrolt

Werkt u aan een gedetailleerd projectplan met uw team of voert u een grote hoeveelheid gegevens voor uw accounts in? Houd uw koppen in beeld in Spreadsheets, zodat u altijd weet welke gegevens u bekijkt.