1

Met uw team samenwerken aan documenten

Als u een groot document samenstelt, wilt u een eenvoudige manier om hieraan samen te werken met uw teamleden. Gebruik Google Documenten om de deeltoegang te beheren, documenten in realtime met anderen samen te bewerken, binnen bestanden te chatten en gerichte feedback te ontvangen. U hoeft zich ook geen zorgen meer te maken over meerdere concepten: gebruik de revisiegeschiedenis om op elk gewenst moment te zien wie wanneer wijzigingen heeft aangebracht of om eerdere versies terug te zetten.

2

Consistentie behouden via juridische sjablonen

Maak een sjabloon in Documenten, in plaats van dezelfde documenten en contracten telkens opnieuw te maken.

3

Bronnen in documenten verifiëren

Als u bronnen of andere informatie moet controleren, kan het lastig zijn om steeds tussen uw document en internet te schakelen. Met de ingebouwde tool Verkennen van Documenten kunt u eenvoudig naar citaties en meer zoeken, rechtstreeks vanuit het document.

4

Documenten onderweg raadplegen

Of u nu onderweg bent naar de rechtszaal of een vergadering, u kunt uw documenten via de app Documenten updaten vanaf uw telefoon of tablet. Wijzigingen die u aanbrengt, worden automatisch naar al uw apparaten geüpdatet en gesynchroniseerd. Zo bent u altijd up-to-date.

5

Veelvoorkomende juridische kwesties aanpakken via presentaties en Q&A-sessies

Wanneer u met meerdere teams aan een grote opdracht werkt, zijn presentaties een efficiënte manier om iedereen op de hoogte te houden en veelvoorkomende problemen op te lossen. Maak een overzicht van uw casus in Google Presentaties en presenteer dit aan uw team. De teamleden kunnen vervolgens in realtime vragen indienen en hier tijdens de presentatie op stemmen. Als u niet alle vragen kunt behandelen, beantwoordt u alleen de vragen die de meeste stemmen krijgen.

6

Grote e-mailbijlagen sturen en de toegang hiertoe beheren

Wanneer u grote of vertrouwelijke documenten naar klanten stuurt, kunnen e-mailbijlagen problemen geven vanwege limieten voor bestandsgrootte en het gebrek aan toegangsbeheeropties. Stuur bestanden van maximaal 30 GB (of 30 TB als u een opslagmogelijkheid heeft aangeschaft) en stel de toegangsrechten voor bestanden in door Drive-bestanden in te voegen in plaats van bijlagen.

7

De digitale bestanden van uw team op één plek beheren

Maak een interne website via Google Sites om de juridische bestanden van uw team veilig op één locatie op te slaan. Beheer wie er toegang heeft tot de site met behulp van instellingen voor rechten. Voeg vervolgens teamagenda's, casusschema's, ethische gedragscodes, contracten en andere documenten toe aan uw site. Nu beschikt uw team over één plaats waar alle belangrijke informatie is opgeslagen en waartoe iedereen altijd en vanaf elk apparaat toegang heeft.

8

De projecten en planningen van uw team bijhouden

Als u met een internationaal team en in verschillende tijdzones werkt, kunt u een teamagenda maken. U kunt op die manier de planning, afspraken voor casusbeoordelingen, vergaderingen en opdrachtdatums van iedereen bijhouden. Als u de beschikbaarheid van iedereen in één agenda kunt bekijken, kunt u eenvoudiger teamagenda's plannen en zorgen dat uw team alle belangrijke deadlines haalt.

9

Offline werken zonder internetverbinding

Of u nu een lange vliegreis maakt of te maken heeft met een internetstoring: u kunt zonder internetverbinding nog steeds aan uw documenten werken. Stel offline toegang in via Drive zodat u altijd aan bestanden kunt werken.

10

Office-bestanden rechtstreeks bewerken in Drive

Documenten waarvoor Microsoft® Office® is vereist, kunnen worden bewerkt in Office, maar kunnen ook worden opgeslagen in Drive. Voeg een plug-in voor Drive toe om Office-bestanden die al in Drive zijn opgeslagen, rechtstreeks via Microsoft Office te bewerken of nieuwe bestanden te maken in Office. Sla deze bestanden vervolgens op in Drive zonder dat u Office hoeft te sluiten. Elke wijziging die u aanbrengt, wordt automatisch opgeslagen in Drive. Zo blijft uw team altijd op de hoogte.