Succesvolle bedrijven in de zakelijke dienstverlening bouwen een waardevolle reputatie op door effectief samen te werken, zowel intern als met hun klanten. In deze vijf tips geven we voorbeelden uit de praktijk en laten we zien hoe marktleiders nauw samenwerken met klanten, loyale teams opbouwen, samen problemen oplossen, projectbeheer vereenvoudigen en de beste mensen aannemen voor succes op de lange termijn.

1

Werk beter samen met uw klanten

Het bekroonde reclamebureau M&C Saatchi® gebruikt G Suite om effectiever samen te werken met klanten in de cloud. Het bureau gebruikt Drive om grote ontwerpbestanden centraal op één plaats op te slaan, zodat teamleden en klantreviewers ze kunnen bewerken of opmerkingen kunnen toevoegen zonder de bestanden steeds over te zetten. Wanneer hun presentatiedeadlines naderen, gebruiken ze Presentaties: één van de medewerkers legt de basis en vervolgens voegen de andere teamleden hun eigen dia's toe wanneer ze daar aan toe zijn.

Wilt u het iedereen binnen uw bedrijf gemakkelijker maken om effectief met klanten samen te werken? Sla bestanden van tot wel 5 TB op en deel ze. Werk samen aan documenten, spreadsheets en presentaties met de uitgebreide mogelijkheden voor gezamenlijk bewerken die Google biedt.

"Met cloudgebaseerde tools zoals G Suite en Drive zorgen we ervoor dat we iedereen bijeenbrengen rond een gezamenlijk doel. Dat betekent dat we niet alleen sneller maar ook slimmer kunnen werken."

—Ben Cooper, directeur Groepsinnovatie, M&C Saatchi

2

Zorg dat iedereen zich onderdeel voelt van het team

Rentokil Initial® heeft zes bedrijfstakken, verspreid over meer dan zestig landen. Dit zorgde dat medewerkers soms moeite hadden om zich deel van het geheel te voelen. Dankzij G Suite heeft het bedrijf deze cultuur kunnen veranderen, omdat iedereen nu veel gemakkelijker contact kan leggen. Teams gebruiken nu Drive en Sites om nuttige informatie over henzelf en hun werk te delen. Algemeen directeuren gebruiken Google+ om de hoogtepunten van hun zakenreizen te delen en studenten die stage komen lopen, hebben een eigen discussiegroep waarin ze hun werkervaringen kunnen delen.

Ook u kunt uw team een hechtere band laten opbouwen. Met G Suite kan uw personeel collega's vinden en hier contact mee leggen, zelfs als ze over de hele wereld werken. Managers kunnen iedereen meer inzicht in het bedrijf geven door foto's en updates op Google+ te plaatsen. Elke afdeling kan een eigen online community opzetten om inzichten te delen en elkaar te helpen en ondersteunen.

"Door online informatie te delen, zijn we een socialere organisatie geworden die meer op mensen is gericht. Dat is belangrijk voor personeelsbehoud en de bedrijfscultuur."

Peter Shorney, manager Internationale IT bij Rentokil Initial

3

Los problemen creatief op door actieve samenwerking

Als een van de grootste consultancybureaus ter wereld draait het bij PricewaterhouseCoopers® (PwC) om het oplossen van bedrijfsproblemen. Ze hadden zelf echter ook problemen met het implementeren van een efficiënt samenwerkingsproces, totdat ze G Suite begonnen te gebruiken. Nu werken de teams van PwC beter samen dan ooit en zijn ze creatiever en meer geïnspireerd. Zo hebben medewerkers de statusvergaderingen met twee à vijf uur per week kunnen terugbrengen door problemen samen tijdig op te lossen via Documenten.

Een bedrijf draait op de gezamenlijke kennis van het personeel. Gebruik daarom G Suite om uw bedrijfsopzet te transformeren van een gesegmenteerde in een open structuur, van een taakgerichte in een betrokken aanpak en van een focus op individuele productiviteit in een focus op teamwork. Gebruik Sites en Google+ om insights te delen en Documenten, Spreadsheets en Presentaties om overal ter wereld in realtime samen te werken.

"Door onze teams de juiste tools voor samenwerking te bieden, helpen we hen op nieuwe manieren dingen te ontwikkelen en concurrerend te werken. Met de tools van G Suite zijn onze teams meer betrokken, productiever en mobieler. Bovendien kunnen we onze klanten hierdoor in een sneller tempo meer waarde bieden."

—Deborah Bothun, manager Media en communicatie voor entertainment in de VS, PwC

4

Vereenvoudig projectbeheer en teamcommunicatie

Grass Roots® is een prestatieverbeteringsspecialist die uitstekende samenwerking en communicatie nodig heeft om het vertrouwen van klanten te winnen. Toen de verouderde systemen het werk niet meer konden bijbenen, wist G Suite de manier waarop teams samenwerken radicaal te verbeteren. Nu kunnen medewerkers projectrapporten, planningen, budgetten en werkdocumenten in realtime delen en updaten. Ze kunnen gemakkelijk contact houden via e-mail, chat of videoconferenties vanaf hun laptops en mobiele apparaten.

Wilt u uw projectbeheer vereenvoudigen en de productiviteit verhogen? Gebruik Documenten, Spreadsheets en Presentaties om samen te werken en Agenda om iedereen op schema te houden. U kunt uw implementatie van G Suite bovendien uitbreiden met honderden geïntegreerde apps van derden die beschikbaar zijn via de G Suite Marketplace.

"Voor veel van onze medewerkers heeft G Suite het team- en projectwerk radicaal veranderd. Teams werken overzichtelijker omdat alles (inclusief planningen, budgetten en voortgangsrapporten) transparant wordt opgeslagen en iedereen online de nieuwste updates kan bekijken."

—Danny Attias, CIO, Grass Roots

5

Stroomlijn uw wervings- en trainingsproces

Toen het internationale uitzendbureau Randstad® zijn oplossingen voor e-mail en samenwerking wilde moderniseren, koos het voor G Suite. Dankzij de geïntegreerde tools van Google kunnen medewerkers in 4500 vestigingen samenwerken om elke dag meer dan 500.000 mensen bij bedrijven te plaatsen. De overstap naar G Suite verliep gemakkelijk, omdat veel van de medewerkers van Randstad al Google-tools zoals Gmail, Agenda, Drive en Hangouts gebruikten.

Uw bedrijf kan G Suite gebruiken om de beste mensen te werven en ze snel in te werken, zelfs wanneer u uit een enorm aanbod aan kandidaten op verschillende locaties kunt kiezen. Gebruik gedeelde documenten om samen te werken aan de perfecte functieomschrijving of om de schrijf- of programmeervaardigheden van een kandidaat in realtime te testen. Houd de status van de sollicitatieronde bij in Spreadsheets en gebruik Hangouts om externe groepsinterviews te houden of om uw favoriete kandidaat in een persoonlijk gesprek een baan aan te bieden.

"We hebben een personeelsbestand met jonge, technisch vaardige medewerkers. We begrepen uit hun feedback dat ze bekend zijn met Google-tools… en dat ze ze ook graag op het werk willen gebruiken."

—Martijn Nykerk, senior consultant IT voor de bedrijfsgroep, Randstad