1

Sla productbestanden en mappen op op één centrale plaats

Wanneer u met een team samenwerkt om een product op de markt te brengen, kunt u uw werk bewaren op een centrale plaats waar alle teamleden veilig de bestanden kunnen opslaan en openen die ze nodig hebben. Productmanagers en ontwerpers kunnen gemakkelijk samenwerken en vertrouwelijke productontwerpen, kwaliteitsrichtlijnen, Key Performance Indicators (KPI's) en conceptversies delen in een beveiligde werkruimte via Drive. Wanneer iemand feedback en goedkeuringen toevoegt, laat Drive u zien welke bestanden zijn gewijzigd. U en uw externe klanten hebben bovendien vanaf elk apparaat beveiligd toegang tot de nieuwste versies van de bestanden.

2

Houd in realtime productontwikkelingen bij

Houd sourcingactiviteiten voor nieuwe producten bij door een gedeelde takenlijst te maken in Spreadsheets. Maak checklists om nieuwe producten en processen te controleren en wijs vervolgens taken toe aan teamleden. Teamleden van over de hele wereld kunnen de takenlijst in realtime updaten zonder dat iedereen steeds zijn e-mail moet doorzoeken naar updates van anderen. Aangezien iedereen toegang heeft tot dezelfde spreadsheet en deze bijwerkt, is het gemakkelijker om taken te verdelen en het ontwikkelingsproces te beheren in alle fasen van de productcyclus.

3

Voeg de productinformatie van uw team samen op één website

Het kan veel tijd kosten om nieuwe productplanningen en bestanden goed bij te houden, vooral als u met verschillende productteams werkt. Houd uw productinformatie, ontwerpen, KPI's, budgetkosten en documenten op één plaats bij met een Sites-website. Nu kan iedereen binnen uw organisatie (ongeacht de werklocatie) op de hoogte blijven van het productontwikkelingsproces.

4

Visualiseer nieuwe productideeën met een effectieve presentatie

Wilt u een nieuw idee delen voor een product of proces? Overtuig uw organisatie snel met een presentatie in Presentaties waarin u details beschrijft, strategieën voor marktonderzoek uiteenzet, budgetten en belangrijke tijdlijnen vaststelt en nog veel meer. Maak uw presentatie nog dynamischer door visuele elementen toe te voegen zoals afbeeldingen, diagrammen en video's.

5

Verzamel productfeedback van klanten

Wanneer een product de eerste ontwikkelingsfasen doorloopt, kunt u een enquête voor marktonderzoek maken in Formulieren om gebruikersfeedback te verzamelen. Productmanagers kunnen de resultaten vervolgens sorteren, organiseren en analyseren in Spreadsheets om de productkwaliteit te verbeteren. Sluit de resultaten in op een interne website die u maakt in Sites zodat het hele team op de hoogte is van de beste manier om het product verder te ontwikkelen.

6

Maak gemakkelijk documenten en werk hieraan samen

Als uw organisatie nieuwe producten of processen ontwikkelt, heeft u een makkelijke manier nodig om de vereisten voor productdocumentatie te beheren. Met Documenten kunt u documenten maken voor productrichtlijnen, ontwerpaantekeningen, onderzoeksgegevens en meer. Wilt u met uw team brainstormen over een nieuw product? Maak een document en deel het meteen zodat iedereen hieraan kan bijdragen. Mensen kunnen samen in realtime documenten bewerken, chatten in bestanden en gerichte feedback ontvangen via opmerkingen en suggesties.

7

Organiseer videovergaderingen met uw productteam

Wilt u een vergadering plannen met een van uw internationale leveranciers? Organiseer instant videovergaderingen tussen ontwerpteams, leveranciers, sourcingteams, fabrikanten en meer in Hangouts. Of doe mee aan een videovergadering om te brainstormen over ideeën voor nieuwe producten, feedback te ontvangen over een product dat wordt ontwikkeld of rechtstreeks taakupdates met elkaar te delen. Iedereen in een productteam kan gemakkelijk en regelmatig met elkaar communiceren zonder te reizen en toch gebruikmaken van de voordelen van persoonlijk contact, gewoon vanaf een computer of mobiel apparaat.

8

Houd contact met productteamleden via één adres

Wilt u minder tijd besteden aan het e-mailen van verschillende leden van productteams? Moet u dezelfde informatie delen met ontwerpers, leveranciers of fabrikanten over de hele wereld? Maak de communicatie gemakkelijker door een e-maillijst te maken voor uw team in Discussiegroepen. In plaats van mensen afzonderlijk te e-mailen, kunt u het e-mailadres van de groep gebruiken om statusupdates te verzenden en bronnen met iedereen tegelijk te delen.

9

Beheer planningen, belangrijke vergaderingen en productupdates met Agenda

Als u met verschillende productteams op meerdere locaties en in verschillende tijdzones werkt, kan het lastig zijn bij te houden wanneer iedereen beschikbaar is. Met Agenda kunt u de agenda's van uw teamleden over elkaar leggen om te zien wanneer iedereen tijd heeft. U kunt ook meerdere gedeelde teamagenda's maken zodat iedereen op de hoogte is van belangrijke vergaderingen, trainingen, productupdates en deadlines.

10

Ontvang innovatieve ideeën van medewerkers

Stimuleer medewerkers om mee te denken rond het innovatieproces en de ondernemingscultuur van de organisatie door een sociale community op te zetten. Met Google+ kunt u feedback over nieuwe producten crowdsourcen vanuit uw organisatie. Ook kunnen mensen ideeën indienen voor het verbeteren van bedrijfsprocessen en kunnen ze feedback delen over huidige projecten. Nadat u een Google+ community heeft gemaakt, kunt u ideeën, foto's, video's, links, polls en meer delen om het gesprek op gang te brengen.