1

Maak en beheer digitale merk- en productbestanden veilig samen met partners

De hoeveelheid digitale content die door verkopers wordt gemaakt en beheerd, blijft exponentieel groeien. Publiceer lookbooks voor uw nieuwste kledinglijn. Beheer rich-mediabestanden zoals afbeeldingen, logo's en video's voor alle verkoopkanalen en deel ze met uw marketingbureaus. Maak en distribueer catalogussen. Drive wordt gesynchroniseerd met de cloud, zodat iedereen altijd toegang heeft tot de nieuwste versie van de content. Dankzij de functies voor delen en toegangsbeheer kunt u eenvoudig en veilig samenwerken met externe reclamebureaus en leveranciers.

2

Train uw winkelmedewerkers altijd, overal en vanaf elk apparaat

Moet u winkelmedewerkers trainen voor verschillende locaties, ploegendiensten en producten? U kunt gemakkelijk een trainingsportal maken waarop medewerkers zelf trainingen kunnen volgen. Sla al uw productlanceringsvideo's, marketingcampagnes, promoties, beleid voor ruilen in de winkel en veiligheidsprocedures op in Drive en sluit deze opgeslagen bestanden vervolgens in op een Sites-website. Als u een live training wilt organiseren, kunt u internationaal een virtuele presentatie geven met Hangouts om tijd en reiskosten te besparen.

3

Verbeter het delen van informatie tussen medewerkers op kantoor en in de winkel via sociale netwerken

Gebruik sociale community's op Google+ binnen uw organisatie om medewerkers van elkaar te laten leren, hen ideeën te laten delen om meer winkelomzet te genereren, praktische tips te laten delen, feedback te laten geven over nieuwe producten en de gemeenschapszin te bevorderen.

4

Bied winkelmedewerkers de tools die ze nodig hebben voor betere klantenservice

Bied winkelmedewerkers de tools die ze nodig hebben om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn op de winkelvloer. Of het nu gaat om vragen van klanten of aanbevelingen: winkelmedewerkers kunnen hun telefoon of tablet gebruiken om productspecificaties, promoties, video's en veelgestelde vragen te bekijken die zijn opgeslagen in Drive en op Google+. Als klanten of partners een andere deskundige mening nodig hebben, kunnen ze hun vraag aan anderen stellen via Google+.

5

Beheer winkelmanagementprocessen online, vanaf elk apparaat

Stroomlijn uw bedrijfsprocessen door al uw procedures en processen online uit te voeren. Met Formulieren kunt u in slechts enkele minuten digitale formulieren maken voor terugroepacties van producten, verlofverzoeken, bestellingen, acceptatie van bedrijfsbeleid en meer. Deze formulieren zijn gemakkelijk te updaten en zijn toegankelijk via kiosken, computers of mobiele apparaten.

6

Beheer taken en schema's online voor alle winkels en medewerkers

Het kan veel tijd kosten om taken en planningen bij te houden voor meerdere winkels en honderden medewerkers. Combineer Spreadsheets en Agenda om een dynamische planning te maken: plan en verdeel taken, houd de voltooiingsstatus bij, beheer uitzonderingen en meer, allemaal centraal op één plaats. Winkelmedewerkers hebben extern vanaf hun mobiele apparaat of een webbrowser toegang tot deze planningen. Heeft u feedback of updates nodig over een taak? Medewerkers kunnen rechtstreeks opmerkingen toevoegen en hun status wijzigen in Spreadsheets.

7

Maak belangrijke bestanden centraal beschikbaar zodat medewerkers alle belangrijke updates en documenten op één plaats kunnen terugvinden

Bewaar alle interne nieuwsberichten, blogberichten van het management, projectschema's, productdocumenten, lokale en bedrijfsbrede promoties, online formulieren, trainingscontent en meer op één Sites-website. Nu beschikt uw organisatie over één handige plaats waar alle belangrijke informatie te vinden is en waartoe elke medewerker (of een selecte groep) altijd en vanaf elk apparaat toegang heeft.

8

Werf, interview en train snel nieuwe winkelmedewerkers

Wanneer detailhandelaren een snelle doorloop van personeel hebben, is het verkorten van het wervings- en trainingsproces uiteindelijk gunstig voor de omzet. Nadat geïnteresseerde kandidaten hun gegevens hebben doorgegeven via Formulieren, kunt u in Hangouts sollicitatiegesprekken voeren met uw favoriete kandidaten, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Stroomlijn het trainingsproces vervolgens met een Sites-website met checklists en inwerktaken voor nieuwe medewerkers.

9

Breng producten sneller op de markt met verbeterde samenwerking en taakbeheer

Werk samen aan productontwerpen, conceptversies, kwaliteitsrichtlijnen en Key Performance Indicators (KPI's) in een beveiligde werkruimte via Drive. U kunt bestanden ook veilig delen. Beheer activiteiten met een gedeelde takenlijst in Spreadsheets of een gedeelde agenda voor uw team. Verzamel via crowdsourcing in Google+ feedback over productontwerpen en materiaal onder medewerkers, leveranciers en productielocaties. Organiseer live videovergaderingen met uw leveranciers in Hangouts om de communicatie te verbeteren en de cyclustijd te verkorten.

10

Beheer bouwprojecten en houd de voortgang bij

Winkelketens passen doorlopend hun inrichting aan. Ongeacht of u nu een nieuwe vestiging opent of een pand opnieuw inricht, het is lastig om alle taken te coördineren met verschillende interne afdelingen en externe aannemers. Werk samen aan taakverdelingen en tijdlijnen in gedeelde spreadsheets en agenda's. Het maakt ook niet uit of teams op verschillende locaties werken: u kunt altijd en overal virtuele vergaderingen houden met Hangouts.